Beautiful Bag

Mooie Tassen en meer!

Boete gekregen

Deze zomer was ik op vakantie in België. Het is natuurlijk midden in de zomer ontzettend warm. Daarom dacht ik voordat ik op de motor stapte, zal ik wel of geen motorkleding aandoen? De keuze was snel gemaakt. In 30 graden motorkleding dragen is geen pretje. Daarom reed ik weg in mijn korte broek. Nadat ik een tijdje onderweg was hoorde ik sirenes achter me. Het was een politie auto. Ik kreeg een seintje dat ik de volgende afrit eraf moest.

De agent

De agent stapte uit de auto en vroeg of ik wist waarom ik werd aangehouden. In eerste instantie had ik geen idee totdat hij naar mijn blote benen wees. Ik had natuurlijk geen motorkleding aan. De agent vertelde dat op de spoedgevallendienst van de ziekenhuizen deze zomer verschillende motorrijders waren binnengebracht met de meest vreselijke verwondingen omdat ze geen beschermende kleding droegen. Het is in België daarom ook bij de wet verboden. Ik vroeg me af welke kleding daar dan echt verplicht is?

8

Verplichte kleding in België

Beschermende kleding is in België verplicht. Het dragen van handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall en motorlaarzen of schoenen die de enkels beschermen. In Nederland hebben ze deze regel dus nog niet ingevoerd. Dat vertelde ik dan ook de agent. Hij snapte mijn punt maar ik kreeg helaas alsnog een boete. Vandaag die dag ben ik, hoe warm het ook is, altijd motorkleding gaan dragen. De agent heeft toch wel indruk op me gemaakt doordat ik zag hoe aangeslagen hij was toen hij vertelde dat hij wel eens na zo’n ongeluk de schade aan de motorrijder heeft gezien. Dus jongens, laten we ondanks dat het nog niet verplicht is, het goede voorbeeld gaan geven.