Beautiful Bag

Mooie Tassen en meer!

Wat wordt er verstaan onder de term relatiegeschenken?

De term relatiegeschenken komt vaak voorbij, maar wat houdt dit nou precies in? Een relatiegeschenk is een artikel dat geschonken kan worden aan de relaties van een bedrijf. Het gaat hierbij dan vaak om leveranciers, personeel en bestaande klanten. Daarbij kunnen ze ook gebruikt worden om de relatie met mogelijke nieuwe klanten te versterken. Het voordeel van relatiegeschenken is dat ze vaak de band versterken. Hierdoor kan de inkoopprijs bij de leverancier bijvoorbeeld lager worden. Op deze manier kan je competitief mee doen in de markt, door lagere prijzen te hanteren. Er is een verschil tussen relatiegeschenken en promotiematerialen.

Wat betekent promotiematerialen

Promotiematerialen zijn artikelen die gebruikt worden om reclame te maken. Vaak worden de producten bedrukt met een bedrijfslogo, op deze manier is het makkelijk om jouw bedrijf meer naamsbekendheid te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tas met logo bedrukken bij OrangeSmile. Een ander goed voorbeeld zijn bedrukte pennen. Dit is een goede methode als je veel klanten hebt uit andere steden of landen. Het verschil met relatiegeschenken, is dat promotiematerialen puur voor reclame worden gebruikt. Ze worden dus niet geproduceerd om relaties te versterken. Daarbij zijn promotiematerialen vaak goedkoper dan relatiegeschenken. 

Welke relatiegeschenken zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten relatiegeschenken en promotie producten. Er is dus enorm veel keuze en het slimste is om iets te kiezen wat bij jouw bedrijf past. Ten eerste zijn er veel schrijfwaren, denk hierbij aan pennen, potloden of notitieboekjes. Ten tweede zijn kantooraccessoires erg populair. Voorbeelden hiervan zijn bedrukte powerbanks, muismatten, schriften en andere handige gadgets. Een derde categorie is tassen en reizen. Hierbij moet je denken aan spullen zoals rugzakken, koffers of toilettasjes. Als laatste categorie is textiel ook een veel voorkomend relatiegeschenk. Bijvoorbeeld petten, handdoeken, polo’s of shirts. Daarbij zijn aanstekers ook een veelvoorkomend cadeau.